Kincskereső

A kincskereső során a játékosok megismerhetik Barnag és környékének természeti és kulturális értékeit.

Három pályával készülünk: 

  • Ismerkedés Barnag település értékeivel – Rövid gyalogtúra, ajánljuk kisebb gyerekes családoknak családoknak kisebb gyerekekkel.
  • Zádor-vári barangolás – A Zádor-vár felfedezése földúton. Ha nem tévedsz el, akkor ennek a felfedező körnek a hossza 7 km! Mountain bike-kal vagy elektromos mountain bike-kal ajánljuk.
  • Erdők és panorámák – Ha ügyes vagy, ennek a körnek a távolsága nagyjából 15 km. Mountain bike-kal vagy elektromos mountain bike-kal ajánljuk.

Hagyományos mountain bike és elektromos kerékpárok bérlésére akár a helyszínen is lesz lehetőség, de különösen az elektromos kerékpárok bérlését ajánljuk előzetesen megtenni, ezen a linken.

A természeti és kulturális kincseket Google térképek segítségével találhatják majd meg a résztvevők. Ezeket a térképeket digitálisan, egy link vagy QR kód segítségével bocsájtjuk a résztvevők rendelkezésére. A Google térkép mellett ajánljuk a Természetjáró mobil alkalmazás letöltését is, mivel ezen az applikáción a turistautak is szerepelnek, amely nagyban megkönnyebbítheti majd a kincsek felfedezését. 

A “kincsek”, azaz a látványosságok felfedezését a résztvevőknek fotókkal kell igazolnia, majd a fotókat egy külön erre az alkalomra létrehozott Facebook csoportban kell megosztani. A pályák teljesítéséről elismerő oklevelet kapnak a résztvevők.